Fresh Press portal
Promo

Donirano 100.000 KM domovima za djecu bez roditeljskog staranja u BiH

Kroz kampanju “Djeci s ljubavlju” šest domova za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini dobilo je donaciju vrijednu 100.000 KM, prenosi “Avaz“.

 

Kupovinom artikala brendova “Ariel”, “Tide”, “Lenor”, “Fairy”, “Pampers”, “Always”, “Naturella”, “Gillette”, “Venus” i “Oral-B” donirano je 100.000 KM mališanima u domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom BiH. Kampanja je implementirana u svim maloprodajnim objektima u BiH, a trajala je od 1. februara do 31. marta.

Jedan od ciljeva kampanje bio je ukazati da su djeca jedna od najranjivijih grupa u društvu, a posebno ona bez roditeljskog staranja. Pored toga, željela se i podići svijest javnosti o potrebama djece u domovima. Djeca općenito, a posebno u domovima, trebaju našu pažnju konstantno, a ne samo tokom praznika.

Željelo se ukazati na činjenicu da je domovima potrebno sve ono što se svakodnevno kupuje za domaćinstva. Od svake kupovine artikala brendova “Ariel”, “Tide”, “Lenor”, “Fairy”, “Pampers”, “Always”, “Naturella”, “Gillette”, “Venus” i “Oral-B” odvajao se određeni iznos pa su tako i građani dali doprinos kampanji “Djeci s ljubavlju”.

U dogovoru sa predstavnicima domova odlučeno je da donacije budu u robi pa su tako djeca dobila kvalitetne proizvode tih bredova, ali i drugih potrepština, kao i bijelu tehniku, vaučere za kupovinu prehrambenih namirnica te namještaj u skladu sa potrebama svakog doma pojedinačno.

Kampanja “Djeci s ljubavlju” pokazala je da se zajedničkim snagama može doprinijeti kvalitetnijem životu djece.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Donirano novo motorno vozilo za potrebe JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“

E.H

Donacija mostarskog muftije za Sabornu crkvu: To je i naš hram

E.H

Novi kreveti i posteljine za štićenike Gerontološkog centra, Skaka obišao štićenike

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više