Fresh Press portal
Promo

Održana centralna predizborna tribina NBL-a u Tuzli

U prepunoj Kristalnoj dvorani u Tuzli, sa početkom u 18 sati, održana je centralna predizborna tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste. Na večerašnjem skupu su predstavljeni neki od kandidata NBL-a kao i njeni prijatelji, odnosno gosti.

Ovaj centralni predizborni skup otvorio je Srđan Janjić, voditelj progama, ali i jedan od kandidata NBL-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Gosp. Janjić je, u svome predstavljanju, akcenat stavio na egzodus mladih iz BiH, kao i zagađenost zraka na Tuzlanskom kantonu, kao jednu od prioritetnih stvari kojom će za pozabaviti kao kantonalni poslanik.

Nakon kratke ništa manje konkretne prezentacije gosp. Janjića, prisutnima se predstavila i Snježana Selimović. Poštena, sposobna i krajnje hrabra žena koja radi na mjestu šefice tehničke pripreme u firmi Jata Group.

Uslijedio je govor gosp. Hajrudina Kozarevića, poznati ljekar specijalista, humanista i aktuelni vijećnik Općinskog vijeća u Živinicama, inače kandidat NBL-a za Skupštinu kantona Tuzla.

Gospodin Edim Kadić, magistar ekonomskih nauka, čovjek koji je doveo i podigao BEKO u BiH. Pomoćnik načelnika Tuzle u periodu od 200. do 2003. godine, komercijalni direktor gradskih apoteka Tuzla i aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla i naravno član NBL.

U nastavku večeri, prisutnim se obratilo više govornika između kojih i ugledni prof. dr. Damir Ahmić i akademik Rusmir Mahmutćehajić.

Uslijedili su govori Ante Matkovića, čovjeka koji dugi niz godina gradi mostove saradnje između privrednika iz BiH sa privrednicima Evropske unije. Gosp. Marković je aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik i nosilac je Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Kantonalnu skupštinu.

Magistar ekonomskih nauka Mirza Bešlahgić je Tuzlak sa veoma uspješnom karijerom. Trenutno obavlja ulogu koordinatora za plasman usluga poslovnim korisnicima u BH Telecomu, te je kandidat NBL-a za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Prisutnima se takođe predstavii i aktuelni načelnik općine Kalesija, Sead Džafić, inače nosilac liste NBL-a za Parlament federacije, prof. Hamdija Numanović, više puta općinski vijećnik Živinica, te nosilac NBL-a za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Na samome kraju, svim prisutnima se obratio i predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, pošten i hrabrab, čovjek koji je nekoliko puta proglašavan najboljim načelnikom u BiH.

Sa centralne predizbone tribine NBL iz Tuzle poslata je jasna poruka i poziv svim prisutnima da 7. oktobra svoje povjerenje daju Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi, stranci koja se zalaže za razvoj i napredak lokalnih zajednica, a samim tim i napredak države BiH.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Nezavisna bosanskohercegovačka lista organizovala iftar u Domu penzionera u Tuzli

E.H

Tuzla danas obilježava 24 godine od stravičnog masakra na Kapiji

E.H

Tuzla ne zaboravlja… Tuzla pamti, podsjeća i opominje

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više