Fresh Press portal
Promo Video

U centru Tuzle otvorena “Plava bolnica Centar” – Multidisciplinarna specijalna bolnica za akušerstvo i ginekologiju

764A9696

U centru Tuzle zvanično je otvorena “PLAVA BOLNICA CENTAR“, multidiciplinarna specijalna bolnica za ginekologiju i akušerstvo, IVF centar, hirurgiju, plastičnu hirurgiju i urologiju.

Tako se na prostoru većem od 2.000 kvadratnih metara nalazi bolnički kompleks sa prvim privatnim porodilištem u Federaciji BiH koji prati raskošan i moderan ambijent, savremeni operacijski blok sa dvije vrhunski opremljene operacione sale, dvije porođajne sale, sobom za buđenje i intenzivni nadzor pacijenta te komfornim sobama za oporavak i liječenje pacijenata. Uz hirurške usluge, u ambulantama će se obavljati specijalistički pregledi, a pacijentima će biti dostupna i laboratorija 24 sata.

Nakon 23 godine rada, Plava Poliklinika je danas jedina privatna zdravstvena ustanova koja zdravstvenu djelatnost obavlja na primarnom, sekundarnom i tercijarnom nivou s integriranom cjelokupnom dijagnostikom. Svoj uspjeh i ugled dugujemo predanom radu i stručnosti uposlenika, savremenoj dijagnostici, a prije svega dugogodišnjem povjerenju naših pacijenata kojih je do sada više od 300.000. Sada u novom prostoru budućim majkama nudimo usluge prvog privatnog porodilišta u FBiH koje je potpuno prilagođeno njihovim potrebama“ kazala je dr. Dženita Kurtćehajić, spec. ginekologije i akušerstva.

Tim od šest iskusnih ginekologa podređen je potrebama pacijentica, a s ciljem da sigurno i bez straha dožive najveću životnu radost.

Naše buduće majke su u sigurnim rukama jer im nudimo najveći stepen stručnosti, individualnog pristupa i omogućavamo prisustvo osobe koju porodilja želi uz sebe, kako bi imala dodatnu sigurnost i psihološku potporu. Jednostavno, sve je podređeno potrebama majke i budućeg života koji se kod nas rađa“, kazala je prim.dr. Fatima Klempić-Dautbašić, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista fetalne medicine i obstetricije.

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio i član uprave „PLAVA BOLNICA CENTAR“, prim. dr. Džemil Hujdurović, specijalista ginekologije i akušerstva, ultrasoničar, dr. porodične medicine.

U koraku sa savremenom medicinom i tehnologijom, stručan tim naše ustanove veliki broj zahvata obavlja primjenom laparoskopske minimalno invazivne metode iz oblasti ginekologije, hirurgije i urologije. Iz domena estetske hirurgije na usluzi su popularni hirurški tretmani povećanja ili smanjenja grudi, zatezanje kapaka i kože lica, korekcija ušiju, liposukciju i zatezanje trbuha. Također, izvodimo apliciranje botoxa i hijaluronskih filera u svrhu uvećanja usana, jagodica i korekcije podočnjaka“, istakao je dr. Džemil Hujdurović.

Važno je napomenuti da je rad u ustanovi u potpunosti prilagođen preporukama Kriznog štaba Federacije BiH, a više informacija o uslugama novootvorene specijalne bolnice može se dobiti pozivom na broj 035 393 333.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više