Fresh Press portal
Promo

Ukidanje finansiranja političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Tuzla iz Budžeta Grada Tuzla

Kadić

Jedan od prioriteta Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Gradskom vijeću Grada Tuzla u narednom periodu za koji ćemo se zalagati je ukidanje finansiranja političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Tuzla.

Imajući u vidu izuzetno lošu ekonomsku situaciju u BiH kada većina građana nažalost jedva preživljava boreći se da sebi obezbijedi minimum uslova za život dostojan čovjeku, Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla smatra da je u najmanju ruku nemoralno i krajnje neprihvatljivo ogromne količine novca koje se danas izdvajaju iz Budžeta Grada Tuzla, izdvajati za finansiranje političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Tuzla.

Pored sredstava u Budžetu Grada Tuzla izdvojenih za vijećničke paušale, naknade za rad parlamentarnih grupa Gradskog vijeća Grada Tuzla- klubova vijećnika i naknade za rad članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Tuzla, za finansiranje političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Tuzla iz Budžeta Grada Tuzla u proteklih 8 godina izdvojeno je preko nevjerovatnih 4 miliona KM koji su u velikoj mjeri nažalost utrošeni na kupovinu glasova, uticaja, jumbo plakata, organizaciju predizbornih druženja i slično.

‼️Budimo socijalno osviješteni i društveno odgovorni, slijedimo primjer nekih drugih gradova i općina u BiH, i novac namijenjen za finansiranje političkih stranaka iz Budžeta Grada Tuzla preusmjerimo u projekte novog zapošljavanja, programe pomoći za oboljele, programe za mlade, projekte rješavanja problema aerozagađenja, projekte rješavanja komunalnih problema u Gradu Tuzla, programe za rješavanje problema boračke populacije i programe za rješavanje mnogih drugih problema u Gradu Tuzla jer samo na taj način Tuzlu možemo učiniti ugodnijim i ljepšim gradom za život svih njenih građana.

❗Napomena: Izvještaj o iznosu sredstava izdvojenih iz Budžeta Grada Tuzla za finansiranje političkih stranaka koje participiraju u GV Tuzla po političkim subjektima i godišnjim iznosima dostavljen je iz Službe za budžet i finansije Grada Tuzla kao odgovor na vijećničko pitanje Edima Kadića, samostalnog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Tuzla.

Dosadašnje incijative za ukidanje finansiranja političkih stranaka koje participiraju u GV Tuzla iz Budžeta Grada Tuzla, Edima Kadića samostalnog vijećnika u GV Tuzla, koje su nažalost do sada uvijek jednoglasno odbijene.

Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više