Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

BiHAMK: Stanje na putevima – 7. septembar 2016.

Jutros se na putevima u BiH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Dužih zastoja nema, a frekvencija vozila je pojačanog intenziteta na dionicama u gradskim centrima

Zbog novih padavina vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja i molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i regionalnom putu R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići).

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-5 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice autoputeva A-1 Tarčin–Vlakovo (izlaz za Lepenicu) i Banja Luka-Bosanska Gradiška, (lokalitet petlje Mahovljani), kao i magistralne puteve: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod, M-5 Bihać-Izačić i M-1.8 Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više