Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

STANJE NA PUTEVIMA: Saobraćaj se odvija nesmetano

Ovoga jutra na putevima u BiH saobraća se nesmetano, bez vanrednih ograničenja. Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima

Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putnom pravcu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, vidljivost je smanjena zbog magle. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Do povremenih obustava saobraćaja tokom dana, dolazi na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-19.3 Rogatica-Ustiprača, zbog minerskih i deminerskih radova.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-6 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-5 u Bihaću i M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske i dalje se saobraća usporeno, uz povremeno duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više