Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Amel Tuka u Padovi ostvario vrhunski rezultat na otvaranju nove sezone

Amel Tuka, naš najbolji atletičar, jučer je u Padovi na atletskom mitingu otrčao prvu utrku u sezoni.

Tuka je, naime, utrku na 400 metara istrčao u vremenu 47.29, što je vrhunski rezultat na otvaranju nove sezone.

Poređenja radi, lični Tukin rekord na 400 metara iznosi 47.14, a ovim vremenom ujedno je ispunio i normu na 400 metara za dvoransko EP, koje će se održati ove godine.

Norma je iznosila 47.40, a Tuka je bez problema istrčao 47.29. Međutim, uprkos ostvarenoj normi, Amel na EP-u neće učestvovati u ovoj disciplini, s obzirom na to da su utrke na 800 metara njegov prioritet i da u ovoj godini želi potvrditi svoj kvalitet, a istrčanih 47.29 svakako podižu samopouzdanje pred nastavak godine.

Zaista nisam očekivao ovakav rezultat. I ja sam iznenađen, pogotovo jer su iza mene naporne i teške pripreme u Portugalu. Trener i ja smo zadovoljni istrčanim vremenom, koje nam daje podstrek da radimo još bolje i jače da bismo ostvarili sve postavljene ciljeve pred ovu sezonu, koja će biti vrlo duga” – kazao je Amel Tuka, koji će 2. februara učestvovati na dvoranskom atletskom mitingu u Francuskoj u disciplini 800 metara.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više