Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ćiro Blažević se vraća u bh. fudbal!?

Iako je sredinom januara obavio prozivku svojih izabranika, 47-godišnji Darko Vojvodić danas je iznenada prekinuo saradnju sa ekipom Sloge Simin Han.

Uprkos činjenici što je Sloga prvi dio prvenstva Prve lige FBiH okončala na drugom mjestu, sa bodom manje u odnosu na vodeću Zvijezdu iz Gradačca, Vojvodić je odlučio napustiti klupu ekipe i Siminog Hana.

Došlo je do sporazumnog prekida saradnje, a glavni razlog su privatne obaveze Darka Vojvodića, što nam je potvrdio i Azmir Husić, prvi čovjek Sloge.

Znali smo već neko vrijeme da Darko ima porodičnih problema i nekako smo se spremali za ovaj scenario. Nadam se da ćemo već uskoro imati ime novog trenera” – rekao je Husić za “Faktor.ba“.

S obzirom na to da je tim iz Siminog Hana jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u PLBiH u klubu će voditi računa o imenovanju novog trener, koji će svakako morati posjedovati adekvatnu trenersku licencu za najjači fudbalski rang u našoj zemlji.

Mi smo već izrasli u ozbiljno organizovan klub i to se može vidjeti na našim dosadašnjim rezultatima. Vjerujem da će ime Vojvodićevog nasljednika biti poznato uskoro. Ne znam zašto to ne bi mogao biti Ćiro? Iza sebe ima već jednu uspješnu misiju plasmana u elitni razred bh. fudbala” – kazao je pomalo tajanstveni Husić.

Husić i Miroslav Ćiro Blažević uspješno su sarađivali u Slobodi kada je “trener svih trenera” klub sa Tušnja 2014. godine vratio u Premijer ligu BiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više