Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ekipa FK Sarajeva pobjednik Champions Trophy-a

Pobjedom na prvom kvalifikacionom turniru za Champions Trophy ekipa Sarajeva postala je prvi klub iz BiH koji će nastupiti na ovom najvećem svjetskom takmičenju za uzrast do 10 godina.

Drugo mjesto na turniru osvojila je ekipa Bambinosa, dok je treće mjesto pripalo ekipi Željezničara. Turnir je karakterisao i veliki broj golova, ukupno 81, a najbolji strijelac turnira je Sandi Glibo iz kluba Sarajevo.

Titulu najboljeg golmana osvojio je Adin Aleta iz Sarajeva, dok je specijalna nagrada za najmlađe učesnice pripala igračicama ŠF Respekt, Sari Šukalo i Amni Osmanbegović.

Turnir Champions Trophy održava se od 16.-18.juna u Beču, a zahvaljujući sponzorima turnira UNIQA osiguranju Sarajevo, Turkish Ziraat banci te Centrotransu, svi troškovi puta i boravka u Beču su u naprijed podmireni.

Organizator turnira, Benjamin Dragolj, iz Balkan Alpe Adria projekta izrazio je nadu da će pobjednička ekipa uživati u iskustvu na Champions Trophy turniru, te da će ostvariti zapažene rezultate. Na prvom kvalifikacionom turniru učestvovalo je ukupno 12 ekipa iz Brčkog, Sarajeva, Vojkovića, Tuzle, Pala, Mostara i Sokoca.

Sarajevo

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više