Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Akcijska cijena Cristijana Ronalda

Juventusov direktor Fabio Paratići (Paratici) tvrdi kako Kristijano Ronaldo (Cristiano, 36) neće napustiti klub, ali italijanski i evropski mediji sve glasnije nagađaju kako je rastanak blizu.

Prvi među onima koji tvrde za će Ronaldo napustiti Torino je španski “AS”. Kako kažu, iako ima još godinu dana ugovora, on će tokom ljeta biti dostupan za transfer.

Idu korak dalje, pa tvrde kako je Ronaldu dodatno pala cijena i da ga je Juventus spreman prodati za “samo” 25 miliona eura. Portugalca se izgleda prodaje po akcijskoj cijeni, a iza svega se krije ušteda koju bi Juventus napravio. Njegovim odlaskom uštedjelo bi se više od 110 miliona eura, jer Ronaldo u sljedeće dvije sezone prema ugovoru mora dobiti 87 miliona eura bruto.

Juventus je u ljeto 2018. doveo Ronalda za 117 miliona eura iz Reala, a sada bi prodaju mogla otežati činjenica da nema baš mnogo onih koji bi mogli plaćati Ronalda.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više