Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

”Ako neko ima primjedbe na večerašnju igru, onda se ja ne razumijem u fudbal”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom susretu savladala Švicarsku u Cirihu rezultatom 2:0 i pružila sjajnu fudbalsku predstavu. Selektor Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo nakon meča i smatra da je njegov tim odigrao odličnu utakmicu.

Baždarević je posebno zadovoljan borbenošću naših igrača, ali smatra da su i domaći igrači imali svoje momente.

“Kontrolisali smo utakmicu iako je protivnik imao svoje momente u kojima su bili intersantni, ali smo našom borbenošću i agresivnošću uspjeli da im pariramo i ostvarimo pobjedu koja je za nas jako važna”, kazao je Baždarević.

Selektor je poručio da ima još desetak igrača na koje računa i da namjerava što više proširiti izbor u reprezentaciji, te da je rano govoriti da li je ovo tim koji će početi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Naglašava da mu rezultat nije bio u prvom planu.

“Nismo se opredijelili za rezultat. Opredijelili smo se da igramo. Nigdje nismo kalkulisali. Mislim da smo dobro igrali i uz to napravili rezultat. Sigurno da ima stvari koje se mogu pobljšati. Ali, mislim da moramo biti zadovoljni, jer ako tražimo još neke primjedbe, onda se ja ne razumijem u fudbal”, poručio je selektor.

 

Reprezentacija je pružila dopadljiv fudbal i igrala je mnogo brže u odnosu na mečeve s Irskom, a Baždarević je kao razlog tome naveo razliku u svježini koju ekipa sada ima. Pohvalio je i debitante u reprezentaciji Matea Sušića, Harisa Duljevića, Srđana Grahovca, Daniela Graovca i Marina Aničića. Svjestan je da će se i protiv Španije krajem maja očekivati dobar rezultat.

“Navijači će s pravom uvijek očekivati pobjedu. Do Španije još ima vremena. Važno je da smo vidjeli ekipu i momke koji se zalažu jedni za druge. Vidjeli smo jedan odličan blok u odbrani i veliko zalaganje”, kazao je Baždarević.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više