Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Direktor Barcelone: Ne želimo Pjanića

Ariedo Braida, direktor Barcelone, demantovao je medijske navode kako katalonski klub pregovara s Juventusom oko prelaska bh. fudbalskog reprezentativca Miralema Pjanića.

Navodno je Barca nakon odlaska Andresa Inieste u Japan u potrazi za igračem koji će ga zamijeniti, a Pjanić je najozbiljniji kandidat. No, prema riječima Braide, klub je još u martu završio posao oko dovođenja Arthura, veznog fudbalera brazilskog Gremija.

“Nema nikakvih pregovora i nismo zainteresovani za Pjanića. On je dobar igrač, ali sada imamo Brazilca koji će preuzeti Ineistinu ulogu. Postoje ljudi u klubu koji se bore na tržištu za Barcelonu, ali svakako znam strategiju i Pjanić se ne uklapa u nju”, jasno je poručio Braida.

Pjanić je osim za Juventus tokom karijere igrao za Metz, Oliympique Lyon i Romu. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 79 utakmica i postigao 12 golova.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više