Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dobijamo novog Zmaja iz Švedske? Moja najveća želja je da predstavljam fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Šta mislite o ovom momku?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je ranije imala koristi od igrača iz Skandinavije budući da dres našeg nacionalnog tima nose Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić, a mogao bi im se pridružiti i defanzivac Mjallbyja Kadir Hodžić.

Ovaj 26-godišnji lijevi bek je prošlog ljeta stigao u Mjallby iz Dalkurda i to kao zamjena za Mohanada Jeahzea koji je prešao u Hammarby, te se pokazao kao dobro pojačanje za svoj novi tim.

U Švedskoj pišu da ukoliko nastavi da pruža ovakve partije, reprezentativni poziv ne bi trebao izostati, a Hodžić pored Švedske može nastupati i za Bosnu i Hercegovinu.

– Moja najveća želja je da predstavljam fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ljudi iz N/FS BiH su pokazali da prate dešavanja u švedskom šampionatu. Pozvali su u reprezentaciju Ahmedhodžića iz Malmoa i Hadžikadunića koji sada igra za Rostov, ali je također nastupao ovdje. Tako da su njih dvojica otvorila vrata igračima iz Skandinavije da nastupaju za BiH, a to je i moj san, rekao je Hodžić medijima u Švedskoj i dodao:

– Nije bilo nikakvog kontakta dosad. Izgledalo je kao da su imali premalo skauta u Evropi da posmatraju igrače iz Skandinavije, ali sada su Anel i Dennis otvorili vrata nama ostalima tako da samo moram nastaviti igrati ovako kako bih pokušao izboriti mjesto u nacionalnom timu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više