Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Evo šta je Stole iz Bora poručio Željinim navijačima uoči derbija

Jedan od najpoznatijih navijača Željezničara već decenijama je Stole Anđelić iz srbijanskog grada Bora.

Poznatiji je kao Stole iz Bora, a njegova priča iznimno je zanimljiva i posebno draga ljubiteljima plave boje sarajevskog kluba. Sa svojim čuvenim transparentom, posjećivao je sva važnija gostovanja Plavih u predratnom periodu, a emotivan je bio njegov prvi poslijeratni dolazak na Grbavicu.

Navijači kluba s Grbavice tada su ga dočekali kao neku vrstu heroja, a tih dana stvar prestiža bilo je fotografisati se s ovim simpatičnim čovjekom. Želju, kako je ispričao za N1, prati redovno i u stopu. Zna sve, a premda derbi neće gledati uživo, u mislima će biti sa svojim najdražim timom.

”Srce je uvijek puno kad se priča o Želji. Neću gledati sutrašnju utakmicu, ali siguran sam u pobjedu. Da li će biti visoka ili ne, nije toliko ni važno. Neka bude jedan razlike, da li 1:0 ili 4:3, samo da pobjedimo”, ispričao je Stole u razgovoru za N1.

Kako je dodao, niko nema navijače bolje od Željezničara. Sretan je što navija za takav klub.

”Vidjeli ste, izgradili su Grbavicu. To nema nigdje, a čujem da će se graditi i južna tribina. Sretan sam. Rekli su mi da sam dobio desetogodišnju kartu za novu tribinu. Hvala Muameru Alagiću na tome. Pozdravljam ga, i njega i Rusmira Derviševića, mog druga iz Sarajeva”, kazao je on.

Pratio je Željin nastup u prvom meču polufinala Kupa BiH. Ne brine – siguran je da ekipa ide u finale.

”Ne vjerujem da će Široki uspjeti da se odbrani. Ove godine dupla kruna dolazi na Grbavicu”, prognozirao je Stole.

Za igrače i navijače pred derbi imao je važnu poruku.

”Samo hrabro, neka na terenu i tribinama daju svoj maksimum. Kad je tako, svi se na kraju radujemo”, zaključio je Stole iz Bora na kraju razgovora za N1.

Meč sarajevskih rivala na rasporedu je sutra od 19.30 sati na stadionu Grbavica.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više