Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Grci suspendovali nacionalna fudbalska takmičenja

Sve nacionalne lige i kup utakmice u Grčkoj suspendovane su na neodređeno vrijeme nakon sumnjivog požara u kojem je oštećena vikendica sudije Giorgosa Bikasa.

U saopćenju Fudbalskog saveza Grčke stoji da je uzrok plamena kod Bikasove vikendice “sumnjiv” i da će sva nacionalna klupska takmičenja biti suspendovana sve dok se istraga ne završi. Požar se desio u području Halkidkija na sjeveru Grčke, a navodno je Bikasova žena nedugo prije požara napustila vikendicu kako bi otišla posjetiti sina.

“Povodom vanrednog sastanka, Fudbalski savez Grčke objavljuje odluku da će se suspendovati sva nacionalna fudbalska takmičenja do zaključenja istrage o uzrocima požara”, stoji u saopćenju Saveza.

Bikos je predsjednik sudijskog komiteta u Fudbalskom savezu Grčke, a ovaj incident se desio sedam dana nakon što je još jedan član komiteta Giorgos Tsachilidis napadnut od dvije osobe što je dovelo do toga da tri člana komiteta daju otkaze.

Grčko prvenstvo je kasnilo sa početkom u septembru i počelo je dvije sedmice kasnije u odnosu na planirani raspored, a razlog je bio dugotrajna rasprava o izboru sudija.

Klubovi poput Oliympiakosa, PAOK-a i Panathinaikosa su stali uz sudijski komitet i osudili napade te pozvali vladu da pronađe krivce.

Ova suspenzija neće utjecati na meč Grčke i Bosne i Hercegovine koji će se odigrati u okviru 4. kola kvalifikaicija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a meč se igra naredne nedjelje. Također, ovo neće utjecati na grčke klubove koji igraju u Evropskoj ligi.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više