Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Irfan Peljto dijelit će pravdu na U-21 Evropskom prvenstvu

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto dijelit će pravdu na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 21 godine koje počinje 24. marta, a koje će se igrati u Sloveniji i Mađarskoj.

 

Grupna faza turnira počet će u srijedu 24. marta, a završit će se 31. marta, dok je knockout faza na rasporedu od 31. maja do 6. juna.

Peljti će na Evropskom prvenstvu asistirati bh. sudije Davor Beljo i Senad Ibrišimbegović, a osim najboljeg sudije iz Bosne i Hercegovine pravdu u Sloveniji i Mađarskoj dijelit će Lawrence Visser iz Belgije, Ricardo De Burgos Benoechea iz Španije, Maurizio Mariani iz Italije, Sandro Scharer iz Švicarske, Halil Umut Meler iz Turske, Francois Letexier iz Francuske, Georgi Kruashvili iz Gruzije, Harm Osmers iz Njemačk, Dennis Higler iz Holandije, Bartosz Frankowski iz Poljske i Glenn Nyberg iz Švedske.

Peljto je tako od UEFA-e dobio novo priznanje za dobar rad u proteklom periodu.

Inače, utakmice u grupama A i C igrat će se u Mađarskoj, dok će se utakmice u grupama B i D igrati u Sloveniji.

Grupa A: Mađarska, Njemačka, Rumunija, Holandija.

Grupa B: Slovenija, Španija, Češka Republika, Italija.

Grupa C: Rusija, Island, Francuska, Danska.

Grupa D: Portugal, Hrvatska, Engleska, Švicarska.

Titulu prvaka Evrope brani Španija koja je u Udinama 2019. u finalu slavila protiv Njemačke rezultatom 2:1.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više