Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Široki dvije utakmice bez gledalaca, novčana kazna 3.000 KM

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine suspendovala je stadion Pecaru na dvije utakmice bez gledalaca, a NK Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM, prenosi Faktor.

Ovu odluku je potvrdio Josip Roso, predsjednik komisije.

“Odlučili smo da Široki Brijeg naredne dvije utakmice igra bez prisustva navijača, a klub je kažnjen sa 3.000 KM. Odluku smo donijeli koncenzusom, a pored izvještaja delegata imali smo uvid i u videomaterijal”, kazao je Roso za Faktor.

Incident na Pecari dogodio se u srijedu, u utakmici osmine finala Kupa BiH, kada je meč Široki Brijeg – Sarajevo (3:2) bio i prekinut na 22 minute zbog divljanja navijača domaćeg tima, koji su sa ispoljavali govor mržnje, a u drugom poluvremenu pogodili su i Anela Hebibovića, fudbalera gostujućeg tima, zbog čega je utakmica bila i prekinuta.

Članovi DK su na današnjoj sjednici dobili i prijave iz FK Sarajevo, te NK Široki Brijeg, ali da o tome nisu raspravljali, a to će biti tema neke od narednih sjednica.

Također, Takmičarska komisija N/FSBiH prijavila je nekoliko fudbalera Sarajeva, zbog kršenja Kodeksa ponašanja (izjave u medijima), ali odluke nisu donesene, jer će se tražiti i očitovanje prijavljenih.

Uz to, treba napomenuti da je DK kaznila i Petra Franjića, fudbalera Širokog Brijega, koji je dobio crveni karton. On će pauzirati pet utakmica, a platit će i novčanu kaznu u iznosu od 500 KM.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više