Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zmajevi protiv Belgije igraju na Grbavici!

Fudbalska reprezentacija BiH, utakmicu devetog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, protiv Belgije, igrat će na Grbavici 7. oktobra, ekskluzivno saznaje scsport.ba.

Nakon što je Disciplinska komisija FIFA-e suspendovala stadion Bilino polje u Zenici na jednu utakmicu, te kaznila NSBiH s 30.000 švicarskih franaka radi incidenata poslije kvalifikacionog meča BiH – Grčka (0:0), igranog 9. juna ove godine, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio je žalbu Svjetskoj fudbalskoj asocijaciji (FIFA-i).

Međutim, kako se i pretpostavljalo od toga neće biti ništa i od Apelacionog komiteta FIFA-e će stići negativan odgovor na upućenu žalbu. Tako su u opticaju ostali stadioni Asim Ferhatović Hase – Koševo i Grbavica, a prema informacijama do kojih smo došli, Zmajevi će Crvene đavole ugostiti u popularnoj Dolini ćupova.

Inspektori FIFA-e i UEFA-e boravili su ranije u Sarajevu, a nakon što su dobili određene garancije o onome šta se treba uraditi do oktobra, kako bi Grbavica osigurala privremene i minimalne uslove za odigravanje meča sa Belgijancima, izrazili su spremnost da stadionu Željezničara ustupe domaćinstvo kvalifikacionog meča protiv Belgije.

Iako je jasno da nismo u mogućnosti ispuniti sve potrebne uslove, inspekcija neće insistirati da u punoj mjeri stadion ima uslove kao u Zenici, zbog činjenice da se radi o alternativnom rješenju koja je vezano za jednu utakmicu. Tako će reprezentacija nakon dugo vremena jedan meč igrati u glavnom gradu, na radost mnogih ljubitelja fudbala u BiH.

Izvor: scsport.ba

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više