Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hoće li se Bosanac koji igra u Engleskoj pridružiti Zmajevima?

Bosanskohercegovačka djeca rođena i odrasla van BiH dugo godina su bila temelj reprezentacije naše zemlje. Među onima iz dijaspore na koje bi čelnici NSBiH definitivno trebali obratiti pažnju je Arman Taranis.

Radi se o 19-godišnjem fudbaleru rođenom u Danskoj koji je karijeru počeo u tamošnjem Midtjyllandu, odakle je otišao u SönderjyskE, a potom u – Englesku. Danas je član U-23 tima Burnleyja.

“Cilj mi je što više trenirati sa prvim timom Burnleyja, a onda potpisati i profesionalni ugovor. Želja mi je igrati u inostranstvu, kao i za reprezentaciju. Ili za Dansku ili za BiH, rekao je Taranis danskim novinarima.

U tekstu objavljenom na portalu Lixen.dk navodi se kako su Armanovi roditelji porijeklom iz BiH i da bi bili ponosni da jednog dana njihov sin nastupa za Zmajeve, međutim on je po tom pitanju jasan.

“Ko me prvi pozove u A reprezentaciju, za njega će igrati, kroz smiješak je dodao Taranis.

O životu na sjeverozapadu Engleske, kaže:

“Kultura i okruženje su potpuno drugačiji nego u Engleskoj, bilo je teško u početku, ali dobro su me prihvatili. Već sam stekao neke jako dobre prijatelje.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više