Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hoće li zbog fašističkih poruka navijača Kozara biti kažnjena

Disciplinska komisija NS BIH na današnjoj sjednici ispostavljala je “račune” klubovima za 14. i 15 kolo Premijer lige Bih te Kup takmičenje

Zanimljivo, na današnjoj sjednici nije “presuđeno” Kozari, čiji su navijači u susretu sa Sarajevom u Kupu BiH skandirali fašističke i političke poruke.

Predmet je proslijeđen entitetskom savezu, odnosno Fudbalskom savezu RS. Oni će izreći kaznu za ispoljeni nacionalizam. Pravila su takva. Ekipama iz nižih rangova takmičenja kazne izriču entitetski savezi.

Kada FS RS izrekne kaznu, ona će biti proslijeđena nama. Očekujemo da se to dogodi do kraja sedmice. Naravno, ukoliko kazna ne bude adekvatna i mi ćemo ponovo razmotriti cijeli slučaj”, rekao je za “Faktor.ba” Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije, koji ipak ne vjeruje da će klub iz Gradiške biti adekvatno kažnjen.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više