Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ibrahimoviću prijeti kazna od čak 100 miliona eura zbog udjela vlasništva u kladionici

Najbolji švedski nogometaš svih vremena Zlatan Ibrahimović (39) našao se u neugodnoj situaciji jer kompanija u kojoj je on jedan od investitora ima 10 posto dionica u jednoj kladionici, a FIFA i UEFA zabranjuju da igrači imaju financijsku korist od kladionica, objavili su talijanski mediji prenoseći pisanje švedskog dnevnika Aftonbladet.

Prema Aftonbladetu, kompanija “Unknown AB”, sa sjedištem u Štokholmu i u kojoj je Ibrahimović jedan od dioničara, ima 10 posto dionica u kladionici Bethard.com.

To bi Ibrahimovića moglo puno koštati, mogao bi dobiti novčanu kaznu od 100 miliona eura ili suspenziju od maksimalno tri godine, navode italijanski mediji.

O tome nismo razgovarali sa Ibrahimovićem i ne razmišljam o mogućim sankcijama. No, što se tiče FIFA-inih pravila, trebala bi biti jasnija jer postoje dileme u vezi njihova tumačenja”, kazao je za Sportbladet glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand, prenosi “SCsport“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više