Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Manchester za njega iskeširao 37 miliona, a sad ga niko ne želi

Sudbine fudbalera često su neizvjesne. Danas vas svi vole i poštuju, a već sutra, praktično možete nestati s fudbalske mape.

Rijetki su klubovi koji o svojim legendama brinu i do kraja im vraćaju ono što su od njih dobili na terenu. Uglavnom su u posljednje vrijeme rastanci od idola jednostavniji nego ikada. Pritisak tržišta je ogroman i ustvari sve se vrti oko novca, odšteta i plaća, provizija menadžera i inih troškova koji se za jedan fudbalski posao mogu vezati.

Tužna sudbina jednog legendarnog igrača po svemu sudeći u narednim sedmicama bit će top tema engleskih medija. Wayne Rooney najbolji je strijelac u historiji engleske reprezentacije i Manchester Uniteda. Danas ga više ne želi niko. Jose Mourinho mu je potvrdio da mu ne treba i već radi na dovođenju njegove zamjene, a izgubio je mjesto i u nacionalnom timu.

Da stvar bude još ružnija, Rooneyja ne želi ni matični Everton zbog previsokih primanja napadača, a otpale su i opcije odlaska u Sjedinjene Američke Države i Kinu – iz istog razloga. Ostalo mu je samo da radi jače nego ikad u nadi da će se desiti čudo. 31 mu je, nisu to godine za oproštaj. Posebno ne za veličinu kakva je Rooney.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više