Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Meč od velike važnosti! Najbolji bh. kickbokser Mesud Selimović putuje u NR Kinu

Bosanskohercegovački kickbokser Mesud Selimović, član KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla 30. oktobra putuje u Kinu, preciznije u grad Šenzen (Shenzhen) na samome jugu provincije Guangdong u južnom dijelu NR Kine, gdje ga čeka borba sa kineskim kick-bokserom Sun Chaom.

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih kickboksera Mesud Selimović priprema se za borbu koja ga početkom sljedećeg mjeseca čeka u Kini. K1 gala meč u kategoriji do 83 kg. održat će se 4. novembra 2017. godine.

Ovo je prvi put da jedan K1 borac iz BiH odlazi u NR Kinu, a kako je za naš portal rekao Mesudinov trener, Isak Memišević, ovaj meč je od velike važnost za našeg sportistu, odnosno za dalji rad u njegovoj profesionalnoj karijeri.

„Meč s kineskim reprezentativcem, odnosno eventualna pobjeda našeg Mesudina značila bi potpisivanje ugovora s najvećom K1 organizacijom NR Kine“ – rekao je Memišević.

Pred našim borcem je veliki izazov, a samim tim i veliki zadatak, s obzirom da o svom protivniku malo zna.

„Pokušali smo sakupiti što više informacije o kineskom borcu, njegovim treninzima, tehnikama, načinu borbe, ali činjenica da u Kini ne postoje društvene mreže poput Instagrama ili Facebooka, samo nam je zadala još veći zadatak. Moramo biti spremni na sve“ – dodao je Memišević.

Nešto manje od 15 dana dijeli našeg borca od velikog meča. Pripreme su u toku, naporni treninzi će, nadamo se, uroditi plodom, te da ćemo već 5. novembra slaviti pobjedu našeg Tuzlaka.

Na kraju našeg razgovora, trener Memišević nam je rekao da na proljeće naredne godine u Tuzli imaju u planu realizovati jedan veliki sportski događaj, ali da će javnost sa istim biti upoznata kada svi kriteriji budu zadovoljeni i ispunjeni.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više