Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

MOK zadovoljan pripremama za Olimpijadu u Riju

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) John Coates izjavio je u subotu kako je zadovoljan pripremama za Olimpijske igre koje za 90 dana počinju u brazilskom Rio de Janeiru

Coates je prošlog mjeseca organizatorima Olimpijade u Riju uputio žestoke kritike nazvavši pomenute pripreme “najgorima koji je vidio u životu”.

Tim povodom šest puta je putovao u Brazil kako bi riješio probleme sa lokalnim organizacionim komitetom te kako bi sve bilo spremno za najveći svjetski sportski događaj.

“Impresioniran sam napretkom koji je postignut u posljednje vrijeme”, rekao je Coates dodajući kako su pripreme posebno poboljšane u dva glavna olimpijska borilišta olimpijskim prakovima Barra i Deodoro.

“Nakon našeg posljednjeg sastanka vjerujemo da su Rio 2016 i njegovi partneri spremni jer je završeno 98 posto posla”, naglasio je potpredsjednik MOK-a.

Olimpijske igre u Riju bit će održane od petog do 21. augusta.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više