Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Neira Odobašić oborila državni rekord u utrci Ironman u Barceloni

“Čelična dama” Neira Odobašić oborila je državni rekord osvojivši 45. od 363 mjesta među ženama na triatlon takmičenju “Ironman” koje je održano u Barceloni.

Neira je ovu izuzetno napornu utrku završila za 10 sati, 35 minuta i 17 sekundi. ukupno je bilo 2.935 učesnika, a ona je zauzela visoko 825. mjesto. U kategoriji učesnika “30” Neira je bila na 8. od 48 mjesta, piše “Klix“.

Otplivala je 350 metara, vozila bicikl 10 kilometara i trčala 2,5 kilometara. Bila je u timu s trenerom Tomislavom Cvitanušićem koji je, dva mjeseca nakon što je završio najekstremniji triatlon na svijetu Norseman, utrku završio na 1787. od ukupno 2.927 mjesta.

Ova atletičarka “led je probila” prije dvije godine kada je zajedno sa Selmom Kukić postala prva predstavnica BiH koja je završila poznato austrijsko triatlon takmičenje “Ironman” i okitila se titulom “Čelične dame”.

Neira i Tomislav su dio tima Škole trčanja Klix koja promovira zdrav život i tjelovježbu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više