Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

OI Rio: Tuka u polufinalu utrke na 800 metara (VIDEO)

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Protivnici Amela Tuke u prvoj kvalifikacionoj grupi bili su Boris Berian (SAD), Žan Rudolf (Slovenija), Kleberson Davide (Brazil), Ayanleh Souleiman (Džibuti), Antoine Cakeme (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo) i Kipchichir Abraham Rotich (Bahrein).

Tuka je kroz cilj prošao drugi iza Ayanleha Souleimana, a imao je vrijeme 1:45:72, dok je Souleiman prošao s vremenom 1:45:48.

Treći je bio Boris Berian s vremenom 1:45:87 i on se također plasirao u polufinale.

Poredak prve kvalifikacione grupe utrke na 800 metara:

Postoji ukupno sedam kvalifikacionih grupa, a plasman u polufinale ostvarit će po tri najbolja takmičara iz svake grupe te dodatna tri takmičara s najboljim vremenom.

U ovoj grupi Tuka je imao treće najbolje vrijeme u ovoj sezoni. Najbolje vrijeme našeg atletičara ove sezone je 1:45:23, a od njega su bolja vremena imali Berian (1:44:20) i Souleiman (1:44:06). Gledajući najbolja vremena u karijeri, Tuka je po tome najbolji u ovoj grupi, jer je prošle godine istrčao 1:42:51 i prati ga samo Souleiman s vremenom 1:42:97.

Polufinalne utrke će se održati u noći sa subote na nedjelju od 3:08 do 3:30 sati.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više