Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Svjetski juniorski prvak u kick-box-u: Ovu titulu poklanjam mojoj domovini Bosni i Hercegovini

Mirza Pramenković juniorski prvak svijeta u kick-boxu stigao je večeras u Sarajevo nakon osvajanja titule prvaka.

Nekoliko stotina prijatelja i navijača dočekalo je Pramenkovića koji je preko Dubrovnika stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Vatromet i pljesak dočekali su ga prilikom izlaska ispred dvorane Vistafon, a novi prvak svijeta bio je oduševljen načinom na koji su ga dočekali sugrađani i prijatelji.

‘Sretan sam zbog osvajanja titule prvaka, ali sam i oduševljen načinom na koji sam dočekan. Nisam puno znao o svojim protivnicima, ali sam prije odlaska najavio da ću dati sve od sebe za osvajanje titule prvaka. Koristim priliku da se zahvalim svom ocu, bez kojeg ne bi bio moguć ovaj moj uspjeh. Ja ovu pobjedu poklanjam mojoj domovini Bosni i Hercegovini, pod čijom sam se zastavom borio i osvojio ovu titulu’, rekao je Pramenković.

O planovima za budućnost rekao je da su pred njim još mnoga takmičenja i da će probati nastaviti da se još bolje predstavi na narednim takmičenjima.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više