Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

OTKRIO TAJNU ČUVANU 15 GODINA Ovo je razlog za Ronaldovu frizuru iz 2002. godine!

Jedan od najboljih igrača svih vremena, Ronaldo, konačno je otkrio razlog zašto se na Svjetskom prvenstvu 2002. godine odlučio za jednu od najprepoznatljivijih frizura ikad u fudbalu

Ronaldo je 2002. godine nekoliko dana pred početak Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji šokirao fudbalski svijet kada se pojavio na treningu Brazila.

Niko nije mogao vjerovati kakvu frizuru ima tada najbolji igrač svijeta, a nakon skoro 15 godina legendarni Brazilac je konačno otkrio zašto je to uradio.

“Imao sam problema s povredom i bio sam spreman možda 60% i zbog toga sam se tako ošišao. Prije početka Svjetskog prvenstva svi su govorili o mojoj povredi. Kada sam došao na trening sa novom frizurom više niko nije pomenuo povredu niti da li sam spreman da igram. Uspio sam im skrenuti pažnju iako sam se dobro osramotio”, rekao je Ronaldo.

Nakon teške povrede Ronaldo je dobio povjerenje Scolarija i bio je u početnoj ekipi na SP-u 2002. godine. On je to vratio na najbolji mogući način jer je bio glavna zvijezda u Japanu i Južnoj Koreji.

Ronaldo je u finalu protiv Njemačke postigao dva gola i tako je donio petu titulu svjetskog prvaka za Brazil. Ronaldo je 2002. godine bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva sa osam golova. Iza njega su ostali Rivaldo i Miroslav Klose koji su postigli po pet golova, piše N1.

Mnogi su smatrali da je upravo frizura donijela sreću Brazilcima.

                 Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više