Fresh Press portal
Fudbal Sport

Paul Pogba: “Islam je prekrasan”

Francuski fudbalski reprezentativac Paul Pogba nedavno je boravio u Meki gdje je obavio umru, a nakon povratka iz Saudijske Arabije objasnio je zbog čega je primio islam.

– Za mene je to sve. To čini da sam zahvalan na svemu – rekao je Francuz, te dodao:

– Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam bio rođen kao musliman, iako je moja majka muslimanka. Odrastao sam s respektom prema svima.

Pogba je rekao jednu jako bitnu stvar.

– Islam nije slika koju svi vide – terorizam… To što čujemo u medijima je nešto sasvim drugo. Islam je nešto prekrasno. Kada ga upoznate, svako može osjetiti da je u spoju s islamom – objasnio je Pogba.

Fudbaler koji je s Francuskom prošog ljeta osvojio Svjetsko prvenstvo otkrio je kako je tačno došlo do toga da primi islam, piše “Faktor.ba”.

– Islam sam spoznao kroz mnogo prijatelja koji su muslimani. Uvijek smo pričali o tome. Često sam se ispitivao o nekim stvarima, a onda sam počeo istraživati. Jednom sam klanjao s mojim prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjećao sam se sjajno. Od toga dana samo sam nastavio praktikovati molitvu. Morate se moliti pet puta dnevno, to je jedna od pet islamskih dužnosti – rekao je poznati francuski fudbaler.

Iz Pogbinih riječi da se zaključiti da je u islamu spoznao sve stvarne vrijednosti vjere.

– Razlog zbog kojeg se molite jeste da molite za oprost i bude zahvalni na svemu što imate, zdravlju i svemu ostalo. To je religija koja je otvorila moja shvatanja i koja me možda čini boljom osobom. Više razmišljate o životu nakon smrti – kazao je Pogba te dodao:

– Ovaj život je test. Baš kao što sam ja ovdje sa vama, iako niste musliman, vi ste normalno ljudsko biće. Čovjek ste i ja vas poštujem zbog onoga što ste, respektujem vašu religiju i boju kože. Islam je ustvari poštovanje ljudskosti.

Povezani članci

Paul Pogba poslao emotivnu poruku iz Mekke

E.H

Pogba ruled out of France friendly vs. Spain with hamstring injury

DK

Mourinho rounds on ‘Einsteins’ again after Paul Pogba’s double strike

DK

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više