Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pezer odbranio naslov prvaka Balkana

Zenički bacač kugle Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju na 24. dvoranskim balkanskim igrama u Istanbulu (Turska), gdje je pobijedio hicem od 20.22 metra te osvojio zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Pezer je ovim i odbranio naslov dvoranskog prvaka Balkana, kojeg je prošle godine osvojio također u Istanbulu, ali tada s hicem 20.77 metara.

Opravdao sam očekivanja javnosti da ću održati primat u disciplini bacanja kugle, kada je Balkan u pitanju” – kazao je Pezer, koji je s prošlogodišnjih 21.15 metara iz Birminghama i aktuelni balkanski rekorder u toj disciplini.

U istoj disciplini Sarajlija Kemal Mešić upisao je tri prestupa te je takmičenje okončao bez plasmana.

Najbliža medalji od ostalih bila je Jelena Gajić, koja je na 800 metara bila četvrta, s novim ličnim rekordom – 2:08.59.

Osman Junuzović bio je peti na 3.000 metara s vremenom 8:18.00, Maid Redžić deveti u skoku u vis s preskočenih 205 cm, a troskokaš Sedin Heco deseti s dužinom 14.24 metara.

Stefan Ćuković je pao u trci na 1.500 metara pa je i on ostao bez plasmana.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više