Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Postignut sporazum između FK Željezničar i SD Željezničar

Rukovodstvo FK Željezničar postiglo je Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa između ovog kluba i Sportskog društva Željezničar

Imovinsko-pravni odnosi između FK Željezničar i SD Željezničar ovim sporazumom bit će riješeni a time izbjegnuto vođenje više sudskih sporova koji bi pored neodređenog vremena za rješavanje značili i stvaranje značajnih troškova.

Sparazumu je prethodila žalba SD Željezničar na rješenje o urbanističkoj saglasnosti za izgradnju istočne i zapadne tribine Stadiona Grbavica, zbog čega je došlo do usporenja u postupcima ishodovanja odgovarajućih dozvola.

Princip koji je FK Željezničar postavio kao osnovu za pregovore je efikasan i zakonit način rješavanja međusobnih odnosa, te uvažavanje faktičkog stanja nekretnina, prema kojem FK Željezničar posjeduje i koristi cjelukupan stadion (izuzev kancelarijskih prostorija SD Željezničar na sjevernoj tribini) a SD Željezničar koristi objekat “Plavi zamak” sa pripadajućim zemljištem, saopćeno je iz FK Željezničar.

Navedeni princip u konačnici znači da strane zadržavaju u vlasništvu nekretnine koje trenutno imaju u posjedu, bez dodatnih zahtjeva u pogledu susjednih nekretnina, a što je prema prvobitnim zahtjevima SD Željezničar i bio razlog nemogućnosti ranijeg dogovora, navodi se u saopćenju.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više