Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Povodom incidenata u Grčkoj oglasio se NS/FS BiH

Povodom incidenata prije, tokom i poslije utakmice u Atini, koje sigurno ne možemo nazvati gostoprimstvom, izražavamo naše proteste i žaljenje

Cijeneći primjerene reakcije iz Grčke, spremni smo pružiti priliku da odnosi dva prijateljska saveza i sportski razlozi ipak dominiraju u narednom periodu.

Izražavamo žaljenje što su i naši navijači u jednom trenutku, želeći proslaviti gol, napravili „nesportski faul“. Postupci naših navijača su bili neprimjereni ali uz više senzibiliteta i razumljivi, obzirom na provokacije, transparente i skandiranja navijača Grčke, koji su zasigurno bili inicijalni povod za ovakvo reagovanje nakon postignutog gola. Ipak, velika podrška nadjačala je i taj trenutak te zahvaljujući impulsu s tribina postignut je rezultat koji nam daje nadu za ostvarenje konačnog cilja.

Ono što ostaje, a čemu je svjedočila i šira sportska javnost, jesu činjenice da nas ovakav doček i događaji čine tužnim i svakako zabrinutim. Svjesni smo da će FIFA kazniti sve ono što je bilo nesportsko i što nije u skladu sa nogometnim pravilima.

Nadamo se da će FIFA uvažiti dio i naših navijačkih emocija ali i činjenicu da su dva saveza objektivno na istom putu.

Želimo, u revanšu, biti dobri domaćini a sve naše protivnike, pa i reprezentaciju Grčke, dočekati kao velike sportske rivale i prijatelje.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više