Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Selma Kukić i Neira Odobašić završile utrku Ironman i ušle u historiju bh. sporta

Selma Kukić i Neira Odobašić postale su prve predstavnice Bosne i Hercegovine koje su završile poznato austrijsko triatlon takmičenje “Ironman” koje je održano u Klagenfurtu, piše Klix.

U ovogodišnjem Ironmanu učestvovalo je više od 3.000 sportista, a Selma i Neira konačno su svoja imena upisala zlatnim slovima nakon višegodišnjih priprema. Podsjećamo, dvije sportistkinje i prijateljice prošle godine su nastupile u polu-Ironmanu.

Selma je današnju utrku završila za 11 sati i 48 minuta, dok je Neira okončala podvig života za 12 sati i 5 minuta.

U prošlogodišnjem Ironman triatlonu BiH su predstavljali Tomislav Cvitanušić, Dario Ružić, Emir Baralić, Erol Mujanović i Nermin Palić.

Austrijski Ironman sačinjen je od plivanja na dužini od 3,8 kilometara, 180 kilometara vožnje bicikla i 42,2 kilometra trčanja kroz raskošne pejzaže centralne Evrope.

Obje bh. predstavnice su angažovane i u školi trčanja “Klix”.

 

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više