Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Skandal: Navijači Širokog Brijega pozivali na ubijanje fudbalera Mladosti DK

Posljednji meč 16. kola Premijer lige BiH sinoć su na Pecari odigrali domaći Široki Brijeg i Mladost DK.

Završilo je 1:1, a gosti iz Doboj-Kaknja su se nakon utakmice požalili na uvrede i povike mržnje od domaćih navijača.

Zbog tih dešavanja, Mladost DK izašla je u javnost saopćenjem.

Naveli su da je rezultat pao u drugi plan zbog strašnih stvari koje su igrači i stručni štab Mladosti doživjeli i naveli da je sve to ostalo u zapisniku delegata meča Lazara Martinovića.

Prije svega želimo istaći da je naša ekipa od domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije dešavati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. stoljeću u kome živimo” – naveli su iz Mladosti.

Istaknuli su da su u Doboju kod Kaknja gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da niko nikada nije doživio ništa slično.

Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi, a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat. Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras!

Želimo istaći da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli večeras. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika.

Nogometnom klubu Široki Brijeg zahvaljujemo na gostoprimstvu, a Fudbalskom savezu BiH urgiramo da se ovakve stvari moraju spriječiti! Ovakva atmosfera nije sportska, nije humana i ovakvim stvarima nije mjesto u našem društvu.

Čestitamo našoj ekipi na korektnoj borbi i osvojenom bodu” – navodi se u saopćenju Mladosti DK.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više