Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vico Zeljković novi predsjednik Fudbalskog saveza BiH

Novi predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je Vico Zeljković, odlučili su danas delegati na izbornoj sjednici Generalne skupštine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inače, Zeljković je predsjednik entitetskog Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Sjedinici je prisustvovalo 59 delegata, što znači da su sve donesene odluke pravovaljane, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH u naredne četiri godine biće Vico Zeljković koji je dobio 57 glasova, prvi potpredsjednik biće Ivan Beus sa 56 glasvoa i drugi potpredsjednik Irfan Durić koji je osvojio 37 glasova.

Zeljković se u svom obraćanju nakon završetka glasanja zahvalio delegatima Skupštine.

“Ovo je velika čast, ali istovremeno i velika obaveza za mene! Danas smo pokazali da u Bosni i Hercegovini imamo jedinstvo dva saveza, dvije naše članice, Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, i da na tim osnovama možemo graditi prosperitet Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo i saradnju, uz zajedničko uvažavanje i učešće oba saveza, kako bismo gradili još bolji NS/FS BiH”, rekao je.

Takođe, izabrani su i članovi Izvršnog odbora: Vico Zeljković, Dragan Soldo, Irfan Durić, Ivo Ivkić, Azmir Husić, Muris Jabandžić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić, Ivan Beus, Fuad Čolpa, Ivan Perić, Milorad Sofrenić, Milorad O. Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa. Zamjenski članovi su: Darko Ljubojević, Dario Sesar.

Izabrani su i predsjednici, potpredsjednici i članovi pravnih tijela NS/FS BiH: Disciplinske komisije, Apelacione komisije, tužioci, Prvostepene komisije za licenciranje i Drugostepene komisije za licenciranje.

Prethodnih osam godina funkciju predsjednika obavljao je Elvedin Begić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više