Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zbog čega je Zlatan Ibrahimović sa 39 godina još uvijek na vrhu?

Iako je među najstarijim fudbalerima svijeta Zlatan je još uvijek istinska zvijer i golove niže kao na traci.

Pored fizički sjajnih predispozicija koje mu sasvim sigurno itekako pomažu da bude još uvijek na vrhu, mentalna snaga je to što Zlatana izdvaja od svih.

Iako je imao brojne teške povrede Zlatan se uvijek vraćao još jači, a i sam je isticao da mentalna snaga njegova najveća prednost.

https://www.instagram.com/p/CEG1WwzH7Lj/?utm_source=ig_embed

“Sve je u glavi, sve je do te mentalne snage. Mlad si i svjež onoliko koliko si u glavi. Godine su samo broj jer tvoja glava odlučuje koliko si mlad ili star”, riječi su Zlatana Ibrahimovića koje je izgovarao proteklih godina.

I zaista je tako. Zlatan je iz godine u godinu sve bolji, a po svemu sudeći na terenu ćemo ga gledati i sa 40 godina.

Što se ishrane tiče Zlatan nema neka određena pravila. Naravno, ne jede tzv. junk food, ali je meso jedan od glavnih sastojaka u njegovoj ishrani.

Često Ibrahimovića možemo vidjeti u lovu i ribolovu, a omiljena hrana mu je prema vlastitom priznanju švedska kobasica, prenosi body.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više