Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zbog neregularnosti suđenja na utakmici Široki Brijeg – Zrinjski, sudije Peljto i Čuić suspendovani na šest utakmica

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH danas je održao sjednicu u Sarajevu, gdje je pregledan i analiziran kompletan snimak utakmice 20. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski.

Na sjednici su utvrđeni sudijski propusti, ali koji apsolutno nisu plod tendencije jer su isti učinjeni na štetu obje ekipe.

Zaključci su sljedeći:

31. minut: glavni sudija pogrešno dosuđuje kazneni udarac za gostujuću ekipu;

51. minut: dodatni sudija propušta obavijestiti glavnog sudiju da je načinjen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5, te se ne dosuđuje kazneni udarac;

64. minut: glavni sudija nije isključio iz igre igrača domaćeg tima sa brojem 9 nakon grubog starta nad protivničkim igračem;

80. minut: dodatni sudija propušta obavjestiti glavnog sudiju o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.

Imajući u vidu gore navedene propuste, a u skladu sa UEFA upustvom o ocjenjivanju sudija i dodatnih sudija, Komitet za sudije i suđenje je utvrdio da su načinjene značajne sudijske greške te je sankcionisao Irfana Peljtu i Tomislava Čuića sa dva ciklusa nedelegiranja (6 utakmica).

Komitet za sudije i suđenje zajedno sa Sektorom za takmičenje NS/FS BiH zbog kršenja Kodeksa o ponašanju članova NS/FS BiH podnijelo je prijavu Disciplinskoj komisiji protiv NK Široki Brijeg i odgovornih lica kluba.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više