Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Apple više nema najtanji laptop na svijetu, HP ga zgazio

Apple je sinonim za one koji misle na drukčiji način. Apple je sinonim za kul. Apple je sinonim za jednostavno. Najvažnije od svega – Apple je sinonim za lijepo. Ne više…

Spectre_Saf_Gallery_zoom2

U ovu godinu je jedna od najbogatijih tvrtki svijeta ušla s odlukom da će na tržište donijeti manje uređaje – što se očitovalo u pojavi iPhone SE-a (Special Edition, manja šestica) i manjeg iPad Proa. HP je nadmašio Apple jednim jedinim uređajem – 13.3 inčnim ultrabookom nazvanim Spectre. To je očito svima i cilj – pobijediti Apple.

Što je ultrabook? Ultralagan prijenosnik vrhunskih performansi. Spectre je nešto deblji od jednog centimetra (10.4 mm). Appleov 12-inčni Macbook je stao na 13mm, a Macbook Air na 17mm.

Napokon i zaljubljenici u Windowse imaju seksi laptop. Windowsov Surface book je također seksi, ali on donosi nešto posve drugo u igru. Ako gledamo striktno laptope s Windowsima u krvi – HP Spectre je TO!Dizajneri su mudro upotrijebili bakrenu boju kako bi ga izdvojili u moru crnih, sivih i srebrnih laptopa. Već vidimo kako će se djevojke potrgat za njega, a vjerojatno će ići savršeno uz skupe kožne torbe i malene čivave (iako bi i mi jedan Spectre – makar ga morali nositi u ženskoj torbi).

Spectre_Saf_Gallery_zoom4

Ovisno o preferencama korisnika, na raspolaganju su Intelovi i5 i i7 procesori šeste generacije. U maleno tijelo je utrpano i 8 GB radne memorije i do 512 GB prostora za pohranu podataka. Spectre ima 3 USB-C konektora, a zvuk je Bang & Olufsen.

Ne možemo lagati, Macbook ima predivan Retina display s nativnom rezolucijom od 2304 x 1440, a Spectre ima 1920 x 1080 full HD ekran. Spectre je i malo teži od Macbooka, ali tako je to s pilama.

Cijena će mu biti 1169 dolara, a prenarudžbu će biti moguće ostaviti krajem travnja. U trgovinama ćete ga moći pronaći u svibnju.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više