Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Koliko je novi automobil sigurniji od starog?

Sto ljudi, sto ćudi i sto različitih kriterija koje ocjenjujemo bitnima kada kupujemo novi automobil.

No, bilo da se radi o potrošnji, performansama ili dizajnu eksterijera, sve pada u drugi plan jednom kada se dogodi prometna nesreća. Tada se samo možemo nadati da je veliki trud uložen u sigurnost automobila, a što je automobil noviji, veće su šanse da je tako.

Ne vjerujte nama na riječ, već stručnjacima koji su protekla dva desetljeća proveli testirajući, analizirajući i ocjenjujući sve bitne modele koji su u nekom trenutku bili dostupni na europskom tržištu. Radi se naravno o programu Euro NCAP, koji je ovih dana obilježio dvadeset godina postojanja, unutar kojih je razbijeno oko 1800 automobila i žrtvovan nepoznat broj lutaka koje imaju nezahvalan posao glumiti ljudska tijela u nesreći. O važnosti ovakvog projekta suvišno je uopće trošiti riječi, no ipak treba spomenuti koliko bitnu ulogu je imao u razvoju auto-industrije, na koliko je potencijalno katastrofalnih sigurnosnih propusta ukazao i na koliko je automobila koji nisu sposobni zaštititi svoje putnike, a uredno se prodaju na tržištu, upozorio. Drugim riječima, koliko je života spasio.

Put do toga da Europa postane mjesto s najmanje fatalnih nesreća u cijelome svijetu bio je s jedne strane dug, no upravo je Euro NCAP organizacija drastično ubrzala proces. Sve je počelo u veljači 1997. godine kada je testiran prvi niz tada prilično zastupljenih automobila na tržištu, a redom su to bili Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Fiat Punto, Nissan Micra, Opel Corsa, Renault Clio i Rover 100. Potonji se nikako nije proslavio budući da je osvojio jednu jedinu zvjezdicu, što je svojedobno bilo više nego zabrinjavajuće ako uzmemo u obzir popularnost malog automobila. Ako premotamo dvadeset godina unaprijed, za istu cijenu (uz uračunatu inflaciju) na tržištu se nudi znatno sigurnija opcija u vidu nove Honde Jazz, koju su stručnjaci iz Euro NCAP-a uzeli kao primjer dobro odrađenog automobila kada je riječ o zaštiti putnika.

Dva su automobila podvrgnuta frontalnom sudaru pri 64 km/h, dakle standardiziranom testu, kako bi se demonstriralo koliko je sigurnost automobila unaprijeđena, čak i kada govorimo o malim gradskim automobilima, dakle ne nužno nekoj visokoj klasi. Naime, analiza pokazuje kako bi putnici u Roveru u najboljem slučaju prošli s teškim ozljedama, dok bi se u dvadeset godina modernijoj Hondi izvukli s pokojom masnicom ili ogrebotinom. Podsjetimo kako je prije nekoliko godina test sa sličnim zaključkom proveo britanski Fifth Gear, kada je dokazao superiornost modernog malog Renault Modusa u usporedbi sa starim Volvom 940, iako bi se po izgledu vjerojatno kladili na tenkovskog Šveđana. Ako želite sigurno, želite što novije.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više