Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pogledajte unutrašnjost nove Honde Civic

Iako u Hondi novi Type R još uvijek deklarišu kao prototip, na Sajmu automobila u Montrealu skinuli su crne neprozirne folije sa stakala, otvorili vrata i pokazali kako izgleda unutrašnjost najsnažnijeg Civica.

Fotografije unutrašnjosti pokazuju da se u Hondi ni ovaj put ne žele odreći crvene boje koja je prisutna na upravljaču, kontrolnoj tabli, oblogama vrata i vrhunskim Recaro sjedištima. U poređenju sa standardnim Civicom, Type R ima aluminijsku kuglu na kratkoj ručici 6-stepenog mjenjača, nekolicinu karbonskih detalja i bušene aluminijske papučice, a tu je i selektor s kojim se bira jedan od dva ponuđena radna programa (Comfort ili R+).

Honda Civic Type R prototype live at Montreal Auto Show

Zvaničnih podataka o dvolitarskom četverocilindarskom turbo-benzinskom motoru koji će pokretati novi Civic Type R još uvijek nema, ali se već sada zna da će se snaga na podlogu distribuirati isključivo preko ručnog 6-stepenog mjenjača s adekvatno podešenim prenosnim odnosima. Ispostavilo se da nedavne najave prema kojima će se novi Type R ponuditi i sa CVT mjenjačem nisu tačne.

Honda Civic Type R prototype live at Montreal Auto Show

Motor novog Civica Type R, koji u „prototip“ izdanju krase trostruki završeci izduvnog sistema, 20-inčne felge i nekolicina aerodinamički optimiziranih karoserijskih komponenti, definitivno će raspolagati sa više od 300 KS.

Honda Civic Type R prototype live at Montreal Auto Show

Automobil bi se u svom konačnom produkcijskom izdanju trebao pojaviti na Sajmu automobila u Ženevi, a Honda će ubrzo objaviti sve tehničke podatke i prodajnu cijenu.

Honda Civic Type R prototype live at Montreal Auto Show


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više