Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Svi ovdje griješimo: Kako se pravilno i sigurno mijenjaju brzine

Toyota Yaris GR je odličan automobil koji dolazi sa manuelnim mjenjačem, ali ukoliko niste navikli na manuelni mjenjač, bićete u problemu, baš kao izvjesni Robert Mičel u priloženom video snimku…

Mičel radi na stazi u Nirnburgu i ima ogromno iskustvo u svijetu automobilizma, pa je u martu dobio priliku da na stazi provoza Toyotu Yaris GR i tokom te vožnje napravio veliku grešku.

Greškom je iz pete brzine prebacio u drugu umjesto u četvrtu i napravio veliki problem. Pokušao je da pusti kvačilo i da ubaci u pravu brzinu, ali nije uspio da reaguje dovoljno brzo i nanio “kvalitetnu” štetu motoru.

Interesantno, Yaris nije pokazao naznake nekog problema. Mičel je uspio da izveze još nekoliko krugova i Toyota je isporučivala snagu bez ikakvog ometanja, ali nakon određenog vremena motor je krenuo da “štuca”, a zatim i potpuno “umro”.

Čitava situacija je objašnjena u prikazanom video snimku.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više