Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Volkswagen Golf 8 i Volkswagen Passat B8 2023. dobivaju zajedničkog nasljednika!

Volkswagen Golf 9, rastegnut na 438 cm, bit će kompaktna verzija zajedničkog modela, Volkswagen Passat B9 limuzinska, a Volkswagen Passat Variant B9 karavanska. Farovi s obrvama nestaju…

Tvrtka iz Wolfsburga težište stavlja na razvoj električnih modela, Volkswagen ID.3 i Volkswagen ID.4 dolaze u žarište zanimanja. Ipak, još uvijek glavni aduti su slavni modeli Volkswagen Golf 8 i Volkswagen Passat B8. Zbog toga će ipak dobiti sljedeću generaciju.

Dobit će zajedničku izvedbu (i do sada je to bilo u 90 posto mehanike), a uzima se u obzir da Volkswagen Passat B8, koji u srpnju slavi sedmi rođendan i dalje se prodaje vrlo dobro, a Volkswagen Golf 8, uveden u veljači prošle godine startao je lošije od očekivanja – dijelom zbog korone, ali ipak nije najsretnije dizajniran, a ima pritužbi i na štednju u izvedbi.

Razvija se zajednički projekt, posljednji s ‘toplinskim motorima’ i na koncernskoj platformi za poprečno ugrađen motor MQB, treće generacije, s udjelom čelika visoke čvrstoće HTS i ultravisoke čvrstoće UHTS povećan na 55 posto. To će doprinijeti poboljšanju sigurnosti, dinamičkih karakteristika i smanjenju potrošnje.

Volkswagen Passat B9 prvi dolazi na red i mogli bi ga upoznati već na proljeće 2023., u limuzinskoj verziji te karavanskoj Volkswagen Passat Variant B9. A početkom 2024., kao kompaktna izvedenica, stići će posljednji, Volkswagen Golf 9, rastegnut na blizu 4,4 metra, koji neće imati kontroverzna svjetla ‘s obrvama’.

Osnovne će verzije biti blago-hibridne, s remenskim 48V sustavom starter-generator, a uz turbobenzinca 1.5 eTSI, važan u ponudi bit će unaprijeđeni 2.0 TDI. Najvažnije će biti plug-in-hibridne verzije. Svi će motori biti usklađeni s ekološkim normama Euro 7.

Dakle, oni koji su prerano otpisali benzince i dizelaše trebat će još pričekati. Volkswagen Golf 9 i Volkswagen Passat B9 ‘u igri’ će biti do 2030…

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više