Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

PREKRETNICA U REGIJI! Kreće regionalna liga gaming liga

Gameri koji traže ozbiljne izazove od ljeta će dobiti pravu priliku da dokažu svoje umijeće, nakon što su Vipnet i globalni lider ESL najavili da zajednički pokreću Vip Adria ligu.

Najbolji igrači iz sedam regionalnih zemalja (Hrvatska, Srbija, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Albanija) od jula će se početi obračunavati u kvalifikacijskim online turnirima, a sve će kulminirati velikim finalnim takmičenjem na Reboot Infogameru.

Tada će igrati za nagradni fond od najmanje 20.000 eura. Kako nam je rekao Ralf Reichert, predsjednik Uprave ESL-a, pobjednik ovog turnira dobit će priliku da se kvalificira za turnir višeg ranga.

Iz ESL-a i Vipneta očekuju da će ova liga pomoći u popularizaciji esporta i razvoju profesionalnih timova i igrača u regiji. Tu je i naravno veliki financijski mamac. Esportovi su najbrže rastući sport s gotovo 700 miliona dolara prihoda u ovoj godini, a industrija igara globalno donosi 108,9 milijardi dolara i premašuje filmsku.

Kako bi dodatno podigli interes za esportovima, Vip je na svojim platformama aktivirao i esportsTV kanal koji non-stop emitira emisije vezane uz profesionalni gaming te razna takmičenja. Osim što će i taj kanal pratiti Adria ligu, to će biti i sjajna prilika igračima da se proslave.

U samom turniru glavni naslovi su CS:GO i League of Legends:

Tok takmičenja

Online kvalifikacije Svaki krug kvalifikacija omogućuje jednom timu da se plasira u grupnu fazu, tako da timovi koji ispadnu u ranijoj fazi, mogu pokušati ponovno u sljedećem krugu kvalifikacija

Putem kvalifikacija traži se osam najboljih timova koji će nastupiti u grupnoj fazi

Grupna faza (Round Robin sustav) Timovi igraju online svaki protiv svakoga skupljajući bodove. Na kraju grupne faze najbolja četiri tima ulaze u veliko finale

Finale (najbolji od tri) U trajanju od dva dana, najbolja četiri tima igraju svatko protiv svakoga u areni u sklopu Reboot Infogamer festivala, koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 25. do 26. studenoga.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više