Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U pripremi PlayStation od 20 kilograma zlata, bit će unikat

Ruska kompanija Caviar planira da kreira najskuplju PlayStation 5 konzolu na svijetu, a ističe se da će sistem biti napravljen korištenjem 20 kilograma zlata.

Pored prilagođene PlayStation 5 konzole, sistem će činiti i dva “Golden Rock” DualSense gamepada, koji će koristiti krokodilsku kožu i zlatne dodatke kako bi gamepadovi nudili luksuzan izgled i utisak.

Caviarov PlayStation 5 će biti kreiran korištenjem osam ploča 18-karatnog zlata, koje će biti formirane pomoću tehnika juvelira iz Rusije, kako bi se prilagođenoj PS5 konzoli dala jedinstvena geometrija i ekskluzivna estetika.

Ukoliko se uzme aktuelna cijena zlata, kao i vještine i umjetnički rad koji ulaze u kreiranje ovako velikog juvelirskog proizvoda, kreirani sistem bi mogao koštati preko milion dolara, prenosi Benchmark.

Caviar će kreirati samo jednu Gold Edition PlayStation 5 konzolu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više