Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

15 PUTA JAČE OD ČELIKA: Uz ove čarape vam ne treba obuća

Ukoliko ne možete pronaći idealne patike za trčanje i druge sportske aktivnosti, možda je vrijeme da nadogradite svoje čarape umjesto toga. Naime, kompanija Barefoot dizajnirala je čarape koje su 15 puta jače od čelika.

Čarape “Free Your Feet” štite stopala od bilo kakvih vanjskh utjecaja i povreda, a pri tome dok hodate ili trčite nije potrebno da nosite bilo kakvu obuću pored njih. Čarape su napravljene od “Dyneema” vlakana, koji su jedan od najjačih i najotpornijih materijala na Zemlji, prenosi Men’s Health.

Iako su napravljene od tako čvrstog materijala, oni koji nose ove čarape ne osjećaju nikakvo nelagodu, već imaju utisak kao da su obukli mekane pamučne čarape.

Brojna istraživanja pokazala su kako je trčanje i vježbanje bez obuće puno bolje za tijelo. Tako svi sportisti i rekreativci mogu nabaviti čarape “Free Your Feet” za 80 dolara.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više