Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Apple korisniku se zapalio iPhone X tokom nadogradnje na novi sistem

Apple je zatražio i od ovog korisnika da pošalje direktnu poruku kako bi mogao i privatno razgovarati sa njim.

Čovjek po imenu Rahel Mohammed, koji živi u državi Washington, rekao je Apple-u prije sedam dana putem twittera da je njegov iPhone X eksplodirao dok je uređaj ažurirao na iOS 12.1.

Prema Mohammedu, njegov telefon je bio u procesu ažuriranja iOS 12.1 prošle srijede kada je priključio telefon u utičnicu.

Muhammed je rekao da je “tamno sivi dim počeo da dolazi iz telefona. Ažuriranje je završeno i čim se telefon uključio, počeo je da se puši i zapalio se.”

Napomenuo je da je koristio zvanični Apple Lightning kabl i adapter za utičnicu koji je došao u kutiji sa njegovim iPhone X uređajem, te da je prestao puniti telefon neposredno prije eksplozije.

Nakon twitta, kompanija Apple je kontaktirala Muhammeda putem zvaničnog Apple Support Tvitter naloga (@AppleSupport). Apple je odgovorio da eksplozija nije “očekivano ponašanje” i rekla da će s njim riješiti problem putem direktnih poruka.

Interesantno je, nakon što je Apple Support preko Twittera počeo da komunicira sa Rahelom, drugi iPhone X korisnik se požalio kako je njegov telefon počeo da se zagreva nakon ažuriranja na iOS 12.1.

Apple je zatražio i od ovog korisnika da pošalje direktnu poruku kako bi mogao i privatno razgovarati sa njim.

Izgleda da ne postoji više ovakvih slučajeva koje su korisnici imali sa iPhone-om X i najnovijom javnom nadgradnjom iOS-a.

Ipak, ako ste korisnik ovog telefona, budite na oprezu ako vršite nadogradnju na iOS 12.1, moguće je da će se pregrevati.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više