Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Facebook obrisao pola milijarde lažnih profila

U prva tri mjeseca ove godine Facebook je obrisao 583 miliona lažnih profila, a većina njih blokirana je u roku od nekoliko minuta od same registracije.

Matematički gledano to je više od četvrtine od ukupno 2,2 miliona aktivnih korisnika registrovanih na popularnoj društvenoj mreži.

U izvještaju koji je objavljen u utorak navedeno je kako Facebook dnevno obriše i do milion lažnih profila, s tim da su od 1. januara do 31. marta ove godine u prosjeku svakodnevno bilježili 6,5 miliona pokušaja registracije lažnih profila.

Društvena mreža koja se nedavno susrela s velikim skandalom nije jedina koja se našla na udaru lažnih profila. Prema izvještaju Pew Research Centera u aprilu, nevjerojatnih dvije trećina tvitova objavljenih na Twitteru objavljuju botovi, prenosi “Faktor“.

Izvor: haber.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više