Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Facebook uvodi prodaju i kupovinu automobila preko platforme Marketplace

Nakon što je Facebook prošle godine pokrenuo platformu za kupoprodaju Marketplace, sada je ostvario partnerstvo s brojnim stranicama za kupovinu i prodaju automobila, kako bi korisnicima omogućio i razmjenu motornih vozila na mreži.

Facebook je vidio veliku priliku u omogućavanju prodaje i kupovine automobila koje korisnici na Marketplaceu mogu pretraživati prema modelu, starosti, cijeni… Kupoprodaja motornih vozila preko Facebooka bit će u potpunosti pouzdana s obzirom na to da mreža ima stroge propise za sve prodavače, ali i odličnu podršku za kupce.

Marketplace uskoro će dodati još polja za pretraživanje automobila kao što su isporuka ili tip vozila. Za one koji žele direktno komunicirati s prodavačima ili kupcima, Facebook podržava tekstualnu komunikaciju preko Messengera. Novi inventar i nove karakteristike Marketplacea bit će aktivne tokom narednih nekoliko sedmica.

ČITAJ VIŠE: Potresan Facebook status za spas jednogodišnje Dalal Omerović: Ćao raja… Napalo me jedno čudovište, a zove se leukemija…

Facebook je na ovaj način još jednom pokazao kako želi postati direktni konkurent lokalnim platformama za internet trgovinu. U dosadašnjoj ponudi platforme Marketplace korisnici su mogli pronaći raznu robu od odjeće, kućanskih aparata, elektronike, do raznih predmeta za domaćinstvo… Prodaja droge, životinja, seksualnih usluga, oružja i niza drugih predmeta koji krše pravila zabranjena je na Marketplaceu.

Kao i sa svim drugim predmetima, Marketplace će korisnicima prikazivati fotografije automobila koji su na prodaji prema geografskoj blizini. Korisnici također mogu podesiti svoju lokaciju i tražiti automobile ili druge predmete koje žele kupiti.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više