Fresh Press portal
Tehnologija Video

Na Facebook stižu najveće promjene dosad

Na godišnjoj Facebookovoj konferenciji F8 Mark Zuckerberg najavio je velike promjene za tu društvenu mrežu, vjerovatno najbrojnije dosad.

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna, pa tako logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put mijenja se i boja. Mobilna aplikacija bit će pretežno bijela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.

Novi dizajn aplikacije uključivat će uglavnom površinske promjene. Grupe će imati istaknutiji položaj na News Feedu, a unutar njih dolaze i nove značajke. Ipak, CNN prenosi da će News Feed, osim toga, ostati gotovo nepromijenjen.

Slične promjene na desktop izdanju Facebooka pojavit će se kasnije ovog ljeta.

Najavljena je i opcija “Secret Crush”, slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan samo u nekim zemljama. “Secret Crush” će funkcionirati na sličan način poput aplikacije Tinder, moći ćete označiti koja vam se osoba među vašim FB prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tada će vas FB “spojiti”.

Osim toga, najavljene su i promjene na Messengeru. Aplikacija će zauzimati manje mjesta na mobitelima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

Na istoj konferenciji najavljeno je i da kreće testiranje skrivenih lajkova na Instagramu, što bi moglo u potpunosti promijeniti tu društvenu mrežu. Time žele fokus s “popularnosti” i angažmana prebaciti na sam sadržaj.

Zuckerberg je najavio i veći fokus na privatnost. “Znam da trenutno nemamo najsnažniju reputaciju što se privatnosti tiče, i to najblaže rečeno”, priznao je tokom konferencije.

Povezani članci

Jeste li dobili novu verziju Facebooka?

E.H

Facebook će blokirati osobe koje se protive mjerama karantina

E.H

Facebook pokreće aplikaciju za igre dok traje epidemija

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više