Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Netflix “priznao” Kosovo; Vučić: Gledajte filmove, šutirajte loptu

Netflix, platforma za gledanje filmova i serija stavila je na listu zemalja koje mogu da registruju za praćenje njenih sadržaja i Kosovo. Mediji na albanskom ocijenili su ovaj potez kao priznanje države Kosovo.

Mogućnost registracije Kosova je rezultat peticije “Dodaj Kosovo kao zemlju na Netflixu”. Koja je pokrenute preko interneta. Potpisalo se 37.000 ljudi.

Peticijom je zatraženo da se na ulazu registracije postavi telefonski kod za Kosovo. Ukoliko žele da se pretplate na tu platformu, javlja Tanjug.

Vijest da je Netflix priznao Kosovo objavio je pokretač peticije Sovran Hoti. prenosi “N1“.

Netflix i pozivni +383

“Netflix je dodao Kosovo na listu zemalja sa predbrojem +383 na njihovoj platformi. Hvala svima što ste me podržali u ovom simboličnom… Ali dostojanstvenom dostignuću”. Napisao je on na Facebooku.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se osvrnuo na ovu vijest.

“Vidim da čitav dan slave što ih je Netflix stavio na njihovu listu država. Stavio vas je na tu listu? Šta će vam UN i Interpol? Gledajte filmove, šutirajte loptu”. Poručio je Vučić jasno aludirajući kako je Kosovo priznala FIFA i UEFA.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više